Loading...
Menu
“Rock Hamlet – The Musical” από το Alumni Drama Club του Συλλόγου Αποφοίτων

“Rock Hamlet – The Musical” από το Alumni Drama Club του Συλλόγου Αποφοίτων

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση το Alumni Drama Club, η Ομάδα Θεάτρου του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια (ΣΑΑΚ Ανατόλια), αναβιώνει και παρουσιάζει την εναλλακτική μουσικοθεατρική παράσταση Rock HamletThe Musical στη σκηνή του θεάτρου Pappas (Παππάς), στο Κολλέγιο Ανατόλια στις 5,6,7 και 12,13,14 Απριλίου 2024, στις 9 μ.μ.. H παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια.

Rock Hamlet 3

Το έργο είναι μεταφορά του γνωστού έργου του Σαίξπηρ σε ροκ μιούζικαλ με γνωστά τραγούδια του ’80 και ΄90 (Queen, Led Zepelin, Evanescence, Depeche Mode, David Bowie, κ.α.), σε ανάμιξη (mashup) με τη συμμετοχή 29 ερασιτεχνών ηθοποιών και πολλών συντελεστών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απόφοιτοι και απόφοιτες του εκπαιδευτικού οργανισμού. Η παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Anatolia 100 Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια για την επέτειο των 100 χρόνων από τη μετεγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη από τη Μερζιφούντα του Πόντου

Η ομάδα Θεάτρου των Αποφοίτων αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια και εξέλιξη των μαθητικών ομίλων αγγλόφωνου και ελληνικού θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια από τους οποίους ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Βασίλης Τσιβιλίκας, η Έφη Σταμούλη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ρένια Λουιζίδου, και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Η ομάδα των αποφοίτων είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, σε εξαιρετικές παραγωγές, ξένα μιούζικαλ και διάσημες ροκ όπερες εισάγοντας στις θεατρικές σκηνές της πόλης το απαιτητικό είδος του αγγλόφωνου μιούζικαλ.

Rock Hamlet 8

Το θέατρο των Αποφοίτων «Alumni Drama Club» 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια ίδρυσε το 1980 το Θεατρικό του Τμήμα, το οποίο είχαν αναλάβει οι Χ. Σαραβέλος και Θ. Κεχαγιάς. Η πρώτη παράσταση ανεβαίνει στο 1981 στο θέατρο Pappas, στο χώρο του σχολείου, και επρόκειτο για το έργο "Εκείνος και εκείνος", μία συρραφή κειμένων του Κώστα Μουρσελά. Από τον Φεβρουάριο του 1983 το Alumni Drama Club με την καθοδήγηση του Κώστα Αθυρίδη αρχίζει να κινείται στους απαιτητικούς δρόμους των μιούζικαλ με πολύ σημαντικές καλλιτεχνικές επιδόσεις. Το Δεκέμβριο του 1983 στο θέατρο Pappas, χωρητικότητας 200 θέσεων, 1.000 περίπου άτομα κατακλύζουν τον χώρο, για να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ "Cabaret". Την επόμενη χρονιά παρουσιάζεται το μιούζικαλ "Godspell". Την περίοδο 1985-1989 ανεβαίνουν τρεις βρετανικές κωμωδίες: το "Σώσε" του Μάικλ Φρέιν, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα των Δημητρίων για τα 2.300 χρόνων από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, η "Μαύρη Κωμωδία" του Πίτερ Σάφερ και το "Τι είδε ο Υπηρέτης" του Τζο Όρτον. Οι άρτιες καλλιτεχνικές παραγωγές του Alumni Drama Club, το πάθος αλλά και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στις παραγωγές δημιούργησαν αίσθηση στη Θεσσαλονίκη. Οι παραγωγές συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Το 1990 ανεβαίνει η ροκ όπερα των Who "Tommy" στο Pappas Hall και στη συνέχεια στο Βασιλικό Θέατρο. Τ0 1991 σειρά έχει το "Cats" του Andrew Lloyd Webber, μία παράσταση με 30 ηθοποιούς, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Κήπου στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαΐου. Η επόμενη χρονιά ανήκει στον Μολιέρο και στο έργο του "Ταρτούφος" το οποίο παρουσιάζεται στην Αίγλη και στο θέατρο Κήπου, ενώ το 1995 το Alumni Drama Club επιστρέφει στο μιούζικαλ με το "Jesus Christ Superstar". Μετά από ένα κενό οκτώ ετών, η θεατρική ομάδα των αποφοίτων επιστρέφει το 2003 με το μιούζικαλ "Rent" που ανεβαίνει στο θέατρο Άνετον σε σκηνοθεσία Άγγελου Κλωνάρη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2004 παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου στο θέατρο Αυλαία το μιούζικαλ "We will rock you".

Rock HamletThe Musical

  • Παραστάσεις 5-7 και 12-14 Απριλίου 2024, Θέατρο Παππάς (Pappas Hall), Κολλέγιο Ανατόλια
  • Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
  • Διάθεση εισιτηρίων :  https://www.eventora.com/el/Events/rock-hamlet

Συντελεστές

Παίζουν: Δημήτρης Πογαρίδης – Άμλετ, Κυριάκος Κονταξιάν – Κλαύδιος, Αθηνά Χατζίκου – Γερτρούδη, Εύα Κασαπάκη / Δανάη Τσιμπικάκη – Οφηλία, Κώστας Αγιαννίδης – Πολώνιος, Ελένη Μπέλλου – Οράτια, Δημήτρης Κιακίδης – Νεκροθάφτης, Μίμης Βεϊζαδές – Ιερέας, Γρηγόρης Διδασκάλου – Φάντασμα (φωνή)

Rock Hamlet 9

Rock Hamlet 4

Rock Hamlet 5

Χορός - Χορωδία: Θέμης Γκαντίνας, Χρήστος Θωμαϊδης, Ελίζα Καρύδα, Βερονίκ Κονταξιάν, Κατερίνα Κουρτέση, Σμαρώ Μακιού, Σοφία Μεταξά, Όλγα Μπεληγιάννη, Βασιλεία Μπέλλου, Πέγκυ Περακάκη, Μαρία Πλατίδου, Σύλβια-Ιωάννα Κουμεντάκη, Χάρης Χατζηχρηστίδης

Χορός - Χορεύτριες: Άννι Ακριβάκη, Χαρούλα Βιλδιρίδη – Μακρή, Μαριάννα Γκώγκου, Άννα Διαμαντίδου, Τίνα Ιωαννίδου, Ελίζα Καρύδα, Σύλβια – Ιωάννα Κουμεντάκη, Σοφία Μεταξά, Βασιλεία Μπέλλου, Μαρία Πλατίδου, Τζένη   Σακελλαρίδου, Μανίνα Χριστοδούλου.

Rock Hamlet 10

Σκηνοθεσία – επιλογή τραγουδιών – μεταφορά κειμένου - παραγωγή: Γρηγόρης Διδασκάλου

Rock Hamlet 7

Διδασκαλία φωνητικής: Κωστίκα Τσολάκου

Κουστούμια – Αντικείμενα: Τίνα Ιωαννίδου, Ρομίνα Οικονομίδου, Ναταλί Χατζηχαραλάμπους, Ελίνα Χατζοπούλου, Βέτα Ρεϊση

Δημιουργικό αφίσας – προγράμματος : Μαρούλα Θεοφίλου

Σκηνικά: Έφη Καρυώτη, Ελεάννα Μακρίδου, Ρομίνα Οικονομίδου,Τζένη Σακελλαρίδου

Δημιουργία Mashup τραγουδιών: Πάνος Καραγιάννης

Διδασκαλία Χορογραφίας: Νάνσυ Φούσκα

Χορογραφίες: Νάνσυ Φούσκα, Γρηγόρης Διδασκάλου, Μανίνα Χριστοδούλου

Ηχητικά: Groove – Άλκης Οικονόμου

Φωτισμοί: Groove – Άλκης Οικονόμου

Φωτογραφίες: Κωστίκα Τσολάκου

Make up: Makeup Concepts - Μαριάννα Βλασίδου

Χτενίσματα: Hairmakeover – Νίκυ Αναστασοβίτη

Styling:  Όλγα Μπεληγιάννη

Backstage support: Εύη Οικονόμου, Ναταλί Χατζηχαραλάμπους, Βέτα Ρεϊση

Διδασκαλία Ξιφομαχίας: Σχολή Ξιφομαχίας « Ξιφομάχος» – Κώστας Πασχαλίδης

Βοηθός Παραγωγής: Ελένη Μπέλλου

Μέσα Δικτύωσης: Εύα Κασαπάκη

  • Χορηγοί: REAL FIT , EKME , GROOVE, NIMATE, DEMETRIOS, ROCKSTAR SCHOOL, ALL ARCHITECTURE, MAKEUP CONCEPT
  • Θερμές ευχαριστίες:
  • - Στη Μαρούλα Θεοφίλου για το δωρεάν Δημιουργικό Αφίσας – Προγράμματος
  • - Στην Ελίνα Χατζοπούλου για τη χορηγία σε αντικείμενα
  • - Στη Μαριάννα Βλασίδου για την προνομιακή τιμή make up
  • - Στον Άλκη Οικονόμου για την προνομιακή τιμή ηχητικών και φωτιστικών
  • - Στη δημιουργό κοσμημάτων / stylist Όλγα Μπεληγιάννη για την προσφορά της σε κοσμήματα, κουστούμια και styling των ενδυμάτων
  • - Στη Ναταλί Χατζηχαραλάμπους για την προσφορά της σε κουστούμια και προσωπική επιμέλεια των ενδυμάτων
  • - Στις Ελεάννα Μακρίδου, Ρομίνα Οικονομίδου, Έφη Καρυώτη και Τζένη Σακελλαρίδου για τη σχεδίαση των σκηνικών
  • - Στον Κώστα Πασχαλίδη και τη Σχολή Ξιφομαχίας «Ξιφομάχος» για την παροχή σπαθιών και εκμάθηση ξιφομαχίας
  • - Στη Νίκυ Αναστασοβίτου, Hair Stylist, για την επιμέλεια κομμώσεων της παράστασης
  • - Στον Σωτήρη Παπαϊωάννου για την παροχή ηχητικών για τις πρόβες

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead