Loading...
Menu
STEAM και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος STE2AM

STEAM και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος STE2AM

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια ημερίδα επιμόρφωσης για τη σύνδεση STEAM με την Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με το «Ε.ΔΙ.Φ.Ε.Τ.», το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής & Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

EDIFET 1

Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από διάφορες χώρες (Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λιθουανία & Ελλάδα) και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός μοντέλου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων προς μια εκπαίδευση STEΑM σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα επιδιώκει να υποστηρίξει τους μαθητές και τους καθηγητές για την ανάπτυξη του STE2AM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics and Entrepreneurship), προωθώντας σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών από διαφορετικές χώρες και σχολεία, εμπλουτίζοντας τις μαθησιακές εμπειρίες με διαφορετικές πρακτικές και θα βοηθήσει τους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες-τους για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα.

 EDIFET 2

Η επιμόρφωση απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση STEAM. Ενδεικτικά θέματα που καλύφθηκαν ήταν: From Industry 4.0 to Society 5.0, STEAM in classroom, from Design Thinking to solutions, Smart Citizen Education for a Green Future, Practices of Artificial Intelligence into Teaching. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα με δωρεάν συμμετοχή.

EDIFET 3


Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead