Loading...
Συνέντευξη: Ελένη Σιμώνη '12

Συνέντευξη: Ελένη Σιμώνη '12

Μιλήσαμε με την Ελένη Σιμώνη, απόφοιτη  του Anatolia High School της τάξης του ’12. Η Ελένη αποφοίτησε από IBDP έχοντας unconditional offer να φοιτήσει στο University of the Arts London, όπου ήταν και το όνειρό της να γίνει δεκτή. Τελείωσε με αριστεία στο London College of Communication, University of the Arts London το πρώτο της πτυχίο στο Advertising και συνέχισε για μεταπτυχιακό στο London College of Fashion, University of the Arts London με distinction στην ψυχολογία, εφαρμοσμένη στο Fashion Industry και με την πτυχιακή της να βασίζεται στο personal branding και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Παράλληλα με τις σπουδές της δούλεψε για πολλά καινοτόμα brands στο χώρο της μόδας και του digital marketing - με αποκορύφωμα την πρόσληψή της, με το που αποφοίτησε, στην καλλιτεχνική ομάδα του διάσημου φωτογράφου μόδας David Sims. Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με κορυφαία περιοδικά όπως French Vogue, W magazine, The Face, i-D and Dazed & Confused, αλλά και με τους πιο δυνατούς οίκους μόδας Prada, Givenchy, Valentino,  Stella McCartney , Salvatore Ferragamo,  Louis Vuitton κ.α.

Στη συνέχεια της καριέρας της στο Λονδίνο εργάστηκε στο PR Agency KTW London στο Mayfair όπου ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις διάφορων μεγάλων εταιρειών στο κομμάτι του Luxury και των καλλιτεχνικών δρώμενων, όπως το Fortnum and Mason, Montblanc, Belmond Cadogan, Unit London.

Από το 2020 η Ελένη ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καλλιτέχνης πλέον - κάνοντας εκθέσεις σε όλον τον κόσμο (Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη κ.α). Η δουλειά της έχει φιλοξενηθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή μέσα, μεταξύ των οποίων  η British Vogue, το Vanity Fair, το Tatler . Έργα της έχουν αγοραστεί από σύγχρονους συλλέκτες τέχνης και αναγνωριστεί από curators παγκοσμίως. Η Ελένη είναι πάντα ανοιχτή για περισσότερες καλλιτεχνικές συνεργασίες με εταιρείες που ταιριάζουν στα πιστεύω και το ήθος της. Ασχολείται ενεργά με τα social media, δείχνοντας καθημερινά τη ζωή της με το σκυλάκι της στο στούντιο της στην Αριστοτέλους.  (@simoni_studio)

 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας συναισθηματικός σταθμός στη ζωή μου που έχει μόνο όμορφα πράγματα να μου προσφέρει ακόμη και σήμερα.

 

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι τα ατελείωτα γέλια στα διαλείμματα με τους συμμαθητές μου, οι βόλτες στους όμορφους κήπους του σχολείου και η αγαπημένη μου λουκανόπιτα στην καντίνα.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ο κύριος Gateley και ο κύριος Αλεβίζος, οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ στον τρόπο έκφρασής μου με αυτοπεποίθηση.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

είναι τα παγκάκια κάτω από το IB και το δάσος πίσω από το κλειστό γυμναστήριο.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

ανακαλύψω τον εαυτό μου γύρω από πάρα πολλές εξαιρετικές δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου. Όπως επίσης και το προνόμιο της γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που μου χρησιμεύει πάρα πολύ στην πορεία της ζωής μου.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

το ευ αγωνίζεσθαι, η συνεργασία και η κριτική σκέψη.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένας συναισθηματικός σταθμός στη ζωή μου που έχει μόνο όμορφα πράγματα να μου προσφέρει ακόμη και σήμερα. Πάνω από όλα τους φίλους μου και τον πατέρα της κόρης μου.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η αίσθηση ελευθερίας της έκφρασης, ότι δημιουργώ το δικό μου μονοπάτι εκφράζοντας τα πιστεύω μου, η καθημερινή μου τριβή με καινούριους, ενδιαφέροντες ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη στιγμή που μου ζητήθηκε να βοηθήσω νεότερους ανθρώπους συμβουλεύοντάς τους σχετικά με την πορεία τους  στον καλλιτεχνικό χώρο. Είμαι πάντα διαθέσιμη και ανοιχτή για συμβουλές και κουβέντα, με πολλή χαρά, καθώς θεωρώ ότι είναι ένας τομέας που ακόμη υπάρχουν ερωτηματικά και ταμπού για πολλούς.

Στο μέλλον θέλω να ….

Συνεχίσω να δημιουργώ, να εξερευνώ και να ονειρεύομαι!

Share