Loading...
Meet my city | Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αμπού Ντάμπι

Meet my city | Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αμπού Ντάμπι

Η Στεφανία Αβραμίδη, απόφοιτη του Anatoila High School της τάξης του ’15, μας ξεναγεί στο  Αμπού Ντάμπι όπου ζει και εργάζεται ως Instructor of Interactive Media στο New York University (NYU Abu Dhabi).

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την πόλη σου;

Η ιδανικότερη εποχή για το Άμπου Ντάμπι είναι μεταξύ Νοέμβριο και Μάρτιο καθώς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ, κάνοντας την κυκλοφορία στους εξωτερικούς χώρους πολύ δύσκολη. Ο καύσωνας είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι και οι ντόπιοι συνήθως φεύγουν. Το θετικό είναι ότι όλοι εσωτερικοί χώροι κλιματίζονται όλο το χρόνο.

Ποιο μουσείο/αξιοθέατο αξίζει να επισκεφθεί κανείς;

Αναμφισβήτητα το Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζάιντ (Sheikh Zayed Grand Mosque), ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στον κόσμο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που προσφέρει βαθύτερη κατανόηση της θρησκείας και του πολιτισμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι μπορεί να κάνει κανείς δωρεάν;

Μπορεί να κάνει βόλτα στις ακτές του Corniche και στο Mangrove National Park. Επίσης, να επισκεφθεί το Sheikh Zayed Grand Mosque, του οποίου η είσοδος είναι δωρεάν.

Ποιο εστιατόριο προτείνεις;

Καθώς οι κάτοικοι του Άμπου Ντάμπι αποτελούν ένα μίγμα από διαφορετικές κουλτούρες,  υπάρχει μεγάλο εύρος σε επιλογές όσον αφορά στα εστιατόρια. Για παραδοσιακό ντόπιο φαγητό όμως θα πρότεινα Mezlai, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Emirates Palace.

Ποια μέρη προτείνεις για διαμονή;

Θα πρότεινα τα Νησιά Saadiyat και Al Reem ή  την περιοχή Corniche.

Υπάρχει κάτι που αξίζει να αγοράσει κανείς;

Φυσικά! Από αναμνηστικά, σοκολατάκια από γάλα καμήλας μέχρι χειροποίητα παραδοσιακά χαλιά. Μην ξεχάσετε να διαπραγματευτείτε την τιμή στα παζάρια!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την πόλη σου;

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς την πόλη είναι με τα πόδια και ταξί ή λεωφορείο για μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σημείο στην πόλη;

Η έρημος, είτε για camping είτε για dune bashing!

Ποιο είναι το δικό σου top secret της πόλης που ζεις;

Η παραλία του Reem Island, όπου μπορείς να νοικιάσεις καγιάκ και να κάνεις βαρκάδα γύρω από την περιοχή χωρίς να επιβαρυνθείς πολύ οικονομικά. Είναι ιδιαίτερα όμορφα το απόγευμα όταν σκοτεινιάζει και λάμπουν τα φώτα της πόλης.

Share