Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
23.12.2015 Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια χρυσή νικήτρια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής
 

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια χρυσή νικήτρια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Πρωταθλήτρια στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναδείχθηκε η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια «The invisibles», αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Ζαχαρία Καραβασίλη και Γεράσιμο Τερζόπουλο. Τα παιδιά διακρίθηκαν ανάμεσα σε 14 ομάδες από όλη την Ελλάδα και με μαθητές κάθε ηλικίας - από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο – στον Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.       

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια διαγωνίστηκαν στην κατηγορία του Γυμνασίου και στην δραστηριότητα με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Στην τελική φάση οι μαθητές μας έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία. Η ομάδα προετοιμάστηκε από τη Δρα Χάιδω Σαμαρά, Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κολλεγίου Ανατόλια και καθηγήτρια Πληροφορικής, ενώ τα μαθήματα Ρομποτικής που γίνονταο τα τελευταία χρόνια στο σχολείο από τον Αντώνη Κάνουρα (για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου) και τον Αλέξανδρο Αστάρα στο ACT (για τους μαθητές του Λυκείου) έχουν βοηθήσει μαθητές του σχολείου να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με αυτόν τον χώρο με τον πιο έγκυρο και επιστημονικό τρόπο.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr