Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
27.08.2015 Εξαιρετικά αποτελέσματα και θέσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια
 

Θεσσαλονίκη 27 Αυγούστου 2015

Εξαιρετικά αποτελέσματα και θέσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης  

στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Οι υψηλές βαθμολογίες, το ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%, η εισαγωγή σε Σχολές υψηλής ζήτησης και οι πρωτιές των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαιώνουν τη μακρόχρονη παράδοση αριστείας του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ανάμεσα στα σχολεία όλης της Ελλάδας και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του εκπαιδευτικού του έργου επιβεβαιώθηκαν και φέτος, παρά τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας των θεμάτων.

Φέτος, 151 μαθητές και μαθήτριες, απόφοιτοι της τάξης του 2015 πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο: το 92,7% σε ΑΕΙ και το 7,3% σε ΤΕΙ.

 

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι:

  • το 2,05% των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια είχε βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο του 19, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πανελληνίως ήταν 0,73%.
  • Το 17,12% των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια είχε βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο του 18 όταν το αντίστοιχο ποσοστό πανελληνίως ήταν 5,07%
  • Το 38, 35% των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια είχε βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο του 17, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πανελληνίως ήταν 12,25%

 

Συγκεκριμένα:

 

ΣΧΟΛΗ        

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

15

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

1

ΝΟΜΙΚΗ

12

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ     

41

ΣΧΟΛΕΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

29

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

30

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ/ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

14

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκατρείς (13) μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια κατετάγησαν στις πρώτες δέκα θέσεις των Σχολών επιλογής τους.

 

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Εξαιρετικά υψηλό ήταν και το ποσοστό εισαγωγής στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια. Το ποσοστό άγγιξε το 94%, ενώ πολλοί μαθητές έγιναν δεκτοί σε ορισμένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, τα  Yale College, UC Berkeley, Brown University, Northwestern University, Pomona College, Oberlin College, Mount Holyoke, Knox College, Davidson College, Smith College (ΗΠΑ), και Imperial College London, UCL, St. Andrews, Warwick University, Bath University, King’s College London,  Edinburgh University, City University (Μ. Βρετανία).

 
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr