Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
27.07.2015 Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στο διεθνές ακαδημαϊκό πρόγραμμα STARS
 

Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στο διεθνές ακαδημαϊκό πρόγραμμα STARS

 

Τέσσερις μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια παρακολούθησαν επιτυχώς το διεθνές  ακαδημαϊκό πρόγραμμα «Students and Teachers as Research Scientists» (“Μαθητές και Δάσκαλοι στη θέση Ερευνητών Επιστημόνων”) που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισσούρι - Σαιντ Λούις. To πρόγραμμα, διάρκειας 6 εβδομάδων, ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου και σε αυτό συμμετείχαν 60 και πλέον μαθητές από όλον τον κόσμο. Φέτος το πρόγραμμα υποδέχτηκε και τον δισχιλιοστό του μαθητή του μετά από 28 συνεχόμενα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Κατά τη διάρκειά του τα παιδιά εκπόνησαν εντατικές επιστημονικές  έρευνες υπό την επίβλεψη κορυφαίων επιστημόνων, έχοντας την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον κλάδο STEM της επιλογής τους (Science, Technology,Engineering, Mathematics) και να χρησιμοποιήσουν τα εργαστήρια του πανεπιστημίου για τον σκοπό τους. Οι τέσσερις μαθητές του σχολείου, Daniel Bauloye, Αναστασία Λαλιώτη, Αγγελική Λαλιώτη και Βασίλης Ράλλης, ασχολήθηκαν ερευνητικά με θέματα όπως η κοινωνική συμπεριφορά των μελισσών, η συμπεριφορά των γονιδίων και των μιτοχονδρίων, τα drones και τα διαστημόπλοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία της Αναστασίας Λαλιώτη ήταν μία από τις 30 που επελέγησαν και τιμήθηκαν με το βραβείο «LMI Aerospace Award for Excellence in Research».

 
 
 
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το επίσημο δελτίο τύπου από το Πανεπιστήμιο του Μισσούρι - Σαιντ Λούις και εδώ για να δείτε τη λίστα με τους τίτλους των ερευνητικών εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν φέτος. 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr