Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
17.07.2015 Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα στο Κολλέγιο Ανατόλια
 

Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα στο Κολλέγιο Ανατόλια


Με μία εντυπωσιακή συναυλία στο Raphael Hall, στην οποία έπαιξαν σπουδαστές μουσικής από όλον τον κόσμο, έκλεισε μία πλούσια εβδομάδα συναυλιών, ομιλιών και μαθημάτων στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος Μουσικής του Κολλεγίου Ανατόλια. Μαθητές από τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο campus του σχολείου για να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα δίπλα σε αναγνωρισμένους μουσικούς και διαπρεπείς καθηγητές από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Summer Music Performance Program διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια στις εγκαταστάσεις του, από τις 2 έως τις 12 Ιουλίου 2015. Το Πρόγραμμα τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Georgia State University - School of Music και τη Μουσική Εταιρεία Μακεδονίας. Στο Summer Music Performance Program συμμετείχαν σπουδαστές κλασικής μουσικής - κάθε ηλικίας και όλων των επιπέδων- οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Στις 7 Ιουλίου, ο Jura Margulis ξεκίνησε την σειρά των συναυλιών με ένα εκπληκτικό κονσέρτο πιάνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Ο διεθνούς φήμης σολίστ δημιούργησε νέες εκδοχές για σόλο πιάνο στα έργα «Marche Militaire» του Σούμπερτ,  «Soire de Viennes» του Λιστ και της Ογδόης Συμφωνίας του Σοστακόβιτς, προσφέροντας στο κοινό μία συναρπαστική βραδιά υψηλής μουσικής δεξιοτεχνίας.  

Στις 8 Ιουλίου, διακεκριμένοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρουσίασαν από κοινού ένα ποικίλο πρόγραμμα με κλασικά κομμάτια και έργα σύγχρονης μουσικής. 

Στις 9 Ιουλίου, ο Dwight Coleman και Alex Peh διηύθυναν μία ομάδα Ελλήνων τραγουδιστών στην όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ, ένα εξαιρετικά αγαπητό έργο με διάσημες άριες όπως οι «Porgi Amor» και «Dove Sono».

Το επιστέγασμα του προγράμματος ήταν ο Διαγωνισμός Κονσέρτου ανοιχτός σε όλους τους συμμετέχοντες. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εμίλια Γκασπαριάν, δεκατριάχρονη βιολίστρια από την Θεσσαλονίκη, η οποία έπαιξε το περίφημο Κονσέρτο για Βιολί σε Μι Μινόρε του Φέλιξ Μέντελσον. Η νεαρή μουσικός θα λάβει μέρος σε ένα κονσέρτο με την Κρατική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης τη σεζόν 2015-2016. 

Τη διεύθυνση διοργάνωσης του Summer Music Performance Program είχε ο Χρίστος Γαλιλαίας και την καλλιτεχνική διεύθυνση η Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr