Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
25.05.2015 To Κολλέγιο Ανατόλια στο 1o Thessaloniki Science Festival
 

To Κολλέγιο Ανατόλια στο 1o Thessaloniki Science Festival


Τις πλέον πρωτοποριακές και δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του παρουσίασε το Κολλέγιο Ανατόλια στο 1o Thessaloniki Science Festival. Η μεγάλη γιορτή των Επιστημών έλαβε χώρα από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015 στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo με τη συμμετοχή 550 εισηγητών και ομιλητών ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 6.000.

Το Thessaloniki Science Festival πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και του Κολλεγίου Ανατόλια. Καθηγητές από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο – Λύκειο και το American College of Thessaloniki (ACT) του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και απόφοιτοι του σχολείου μοιράστηκαν με το κοινό τις καινοτόμες προσεγγίσεις και τα ξεχωριστά προγράμματα του εκπαιδευτικού οργανισμού. Συνολικά έγιναν 14 διαφορετικές εκδηλώσεις, εργαστήρια,  διαδραστικές εκθέσεις και ομιλίες που παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Επίσης, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια προσέφερε εργαστήρια και παρουσιάσεις, ενώ μια αλληλεπιδραστική ομιλία αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας/ ACSTAC 2016 που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια τον Μάρτιο του 2016.

Το 1ο Thessaloniki Science Festival υλοποιήθηκε από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE. Η διοργάνωση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Συμμετείχαν επίσης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr