Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
02.04.2015 "Πρεμιέρα" για το Rocketry
 

"Πρεμιέρα" για το Rocketry


Την Κυριακή στις 29 Μαρτίου, οργανώθηκε για πρώτη φορά από το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια το «Rocketry». Το πρόγραμμα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός της θεωρίας της Φυσικής και της ιστορικής ανασκόπησης της εποποιίας του διαστήματος, με τη συναρμολόγηση ενός μοντέλου πυραύλου και, τελικά, την εκτόξευσή του.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε έννοιες σχετικά δύσκολες όπως οι αρχές της Φυσικής που αφορούν στις δυνάμεις, τις κινήσεις και τον συνδυασμό τους, να προσεγγίζονται από τους μαθητές με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο και να γίνονται πολύ εύκολα κατανοητές.

Όταν ήρθε η μεγάλη ώρα της εκτόξευσης των πυραύλων φάνηκε ότι η μεγάλη προσοχή και επιδεξιότητα κατά τη συναρμολόγηση έκανε τη διαφορά καθώς κάποιοι πύραυλοι έφτασαν σε ύψος 100 και πλέον μέτρων, τα αλεξίπτωτά τους άνοιξαν κανονικά και προσγειώθηκαν χωρίς καμιά ζημιά, αναπαριστώντας έτσι με πλήρη ακρίβεια την πραγματικότητα. Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς –οι οποίοι ήταν παρόντες στην τελευταία φάση της εκτόξευσης- εντυπωσιάστηκαν από όσα είδαν και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά. 

 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr