Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
30.03.2015 Στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
 

Στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Μία ξεχωριστή νότα προσέθεσαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στην παρέλαση που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων ΝΥ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο και την Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή της Ομογένειας στις ΗΠΑ η οποία γίνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην 5ηΛεωφόρο του Μανχάταν που στολίστηκε με ελληνικές σημαίες ενώ πλήθος κόσμου συνέρευσε για να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή πορεία.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος ελληνοαμερικάνικα σχολεία, εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων, ομοσπονδιών, φοιτητικών οργανώσεων και χορευτικά συγκροτήματα από τις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους παρευλάνοντες ήταν και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τελετάρχης της εκδήλωσης Andrew Cuomo και ο Δήμαρχος της πόληςBill de Βlasio. Την παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των πολιτειακών αρχών των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου.  

Οι μαθητές από το club Παραδοσιακών Χορών του Κολλεγίου Ανατόλια πλαισίωσαν τη μεγάλη γιορτή φορώντας παραδοσιακές ελληνικές στολές και κρατώντας με περηφάνια τη σημαία του Κολλεγίου Ανατόλια και της Ελλάδας. Τα παιδιά χόρεψαν επίσης στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σωκράτη, που είναι τοποθετημένο στην Αστόρια και πήραν μέρος στην τελετή της ονομασίας δρόμου της ίδιας περιοχής προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιακώβου.

 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr