Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
13.03.2015 10ο ACMUN: Με υψηλές επιδόσεις στη διπλωματία
 

10ο ACMUN: Με υψηλές επιδόσεις στη διπλωματία 


Με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 32 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού πραγματοποιήθηκαν από τις 3 έως 15 Φεβρουαρίου 2015 οι εργασίες της 10ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών των Εφήβων του Κολλεγίου Ανατόλια -  10th Anatolia College Model United Nations (ACMUN). Μαθητές από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊβάν και την  Τουρκία συγκεντρώθηκαν στο Κολλέγιο και για να συζητήσουν θέματα όπως: η συσσώρευση του δημόσιου χρέους και οι συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη, η απειλή πανδημίας από τον ιό Έμπολα, η αναθεώρηση του συστήματος ελέγχου των ναρκωτικών, τα δικαιώματα και η ασφάλεια των παράνομων μεταναστών σε διεθνή χωρικά ύδατα κ.ά.

Οι μαθητές λειτούργησαν, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσομοίωσης, ως αντιπρόσωποι κρατών κατανοώντας τις διπλωματικές διαδικασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου χωρίστηκαν σε επιτροπές για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την παγκόσμια επικαιρότητα και τα οποία άπτονται του ουσιαστικού ρόλου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για αυτόν το λόγο τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και οι κανόνες μιας πραγματικής συνεδρίασης του Ο.Η.Ε. στην Αγγλική γλώσσα.

Κεντρική ομιλήτρια της φετινής Συνόδου ήταν η Νένα Γεωργαντζή, Υπεύθυνη για Θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης AGEPlatformEurope, και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενώ χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απεύθυνε ο κ. Robert Sanders, Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr