Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
13.03.2015 Η «Όπερα της Πεντάρας» από το Drama Club
 

Η «Όπερα της Πεντάρας» από το Drama Club


Την «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσίασε σε μία εξαιρετική παράσταση το  Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι συντελεστές, μαθητές και οι καθηγητές τους, αναμετρήθηκαν με ένα θρυλικό εμβληματικό έργο δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό - σε κάθε επίπεδο και ρόλο είτε μπροστά είτε πίσω από τη σκηνή  -  και κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού που καταχειροκρότησε τις άψογες ερμηνείες των παιδιών στην ηθοποιία, το τραγούδι και τον χορό.

Συνολικά είκοσι επτά μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην παράσταση του Drama Club ζωντανεύοντας στη σκηνή του Raphael Hall την ιστορία του μαχαιροβγάλτη Μάκχιθ υπό τους ήχους μπάντας η οποία ερμήνευσε ζωντανά τα τραγούδια του έργου. Η σκηνοθεσία ήταν του Άγγελου Κλωνάρη, η μουσική διδασκαλία της Όλγας Στέφα και του Κωνσταντίνου Κάτσου, οι χορογραφίες της Ιωάννας Μήτσικα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χριστίνας Δουρίς

Η «Όπερα της Πεντάρας» είναι ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών και η μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία των Μπρεχτ και Βάιλ στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του ίσως πιο σημαντικού, πρωτοποριακού και βαθύτατα πολιτικού θεατρικού συγγραφέα του 20ου αιώνα. Το έργο, σαρκαστικά κυνικό για την εποχή του και επαναστατικό στη μορφή (ουσιαστικά με αυτό το έργο γίνεται το πέρασμα από την όπερα στο μιούζικαλ), έγινε διάσημο σε όλον τον κόσμο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάστηκε σε πολυάριθμες παραστάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη κάνοντας το «Mack the Knife» ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του 20ου αιώνα.

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια ανεβάζει μιούζικαλ τα τελευταία 42 χρόνια και έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει ανεβάσει τα τελευταία χρόνια είναι το «Μαγαζάκι του Τρόμου», «Σικάγο», «Μάμμα Μία», «Γκριζ», κ.λ.π. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr