Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
22.01.2015 Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά & Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
 

Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2015

Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά & Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Περισσότερα από 130 μαθητές γνώρισαν το πρόγραμμα του  Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece σε μία πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Το Κέντρο για Χαρισματικά- Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης  Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Κέντρο λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέροντας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Στον «Ελληνικό Κόσμο» μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως Α΄ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους παρακολουθώντας πεντάωρα μαθήματα που κάλυψαν ένα μεγάλο εύρος επιστημών: Επιστήμη και Μηχανική, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Στο Eργαστήρι του Συγγραφέα, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Θεωρία Παιγνίων και Στρατηγική Σκέψη, Κρυπτολογία.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων σχετικά με το Κέντρο και τις  εξετάσεις επιλογής για τη συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα του CTY Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης: 2310 398 253, 2310 332 625

www.cty-greece.gr

cty@anatolia.edu.gr

 

 
Η Σοφία Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με τον Αντώνη Αποστόλου, Διευθυντή του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr