Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
11.02.2015 Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης
 

Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Η επίλυση των μαθηματικών και λογικών γρίφων έχει αναδειχθεί σε μία από τις  πιο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο με φανατικό κοινό. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των μαθητών από όλη την Ελλάδα στον 4ο  Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ήταν η καλύτερη απόδειξη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 146 τριμελείς ομάδες από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες για τους μαθητές Λυκείου, στην οποία το Κολλέγιο Ανατόλια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα, και τους μαθητές του Γυμνασίου, στην οποία δύο ομάδες του σχολείου κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Οι προκριματικοί αγώνες έγιναν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Οι 12 ομάδες Γυμνασίου και οι 12 ομάδες Λυκείου  που προκρίθηκαν διαγωνίστηκαν στους ημιτελικούς και τους τελικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στο ΝΟΗΣΙΣ.

Η ημέρα των τελικών ξεκίνησε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Θοδωρή Ανδριόπουλου, καθηγητή Μαθηματικών στο Κολλέγιο Ανατόλια και συγγραφέα του βραβευμένου βιβλίου «Ποιος σκότωσε τον κύριο X». Η ομιλία, σχετική με τη Θεωρία Παιγνίων, είχε θέμα «Σκέφτομαι και Παίζω».

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

1η θέση: 1ο Γυμνάσιο Θέρμης (Παντελής Μαυρομάτης, Κώστας Μιχαήλ, Ανδρέας Πέτικας)

2η θέση: Κολλέγιο Ανατόλια (Θανάσης Νούσιος, Γιώργος Μαμιδάκης, Δημήτρης Χατζόπουλος)

3η θέση: Κολλέγιο Ανατόλια (Ζαχαρίας Καραβασίλης, Γεράσιμος Τερζόπουλος, Χρήστος Τσιρίκας)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

1η θέση: Κολλέγιο Ανατόλια (Μάρκος Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Φίστας, Δήμητρα Βαρβούτη)

2η θέση: 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης (Αντώνης Φουρφάρο, Απόστολος Κουζούκος, Χρήστος Παυλίδης)

3η θέση: 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» (Δημήτριος- Νεκτάριος Αλεξανδρίδης, Ελίνα Ντόζη, Νίκος Γραμμενίδης)

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στον 4ο Διαγωνισμό Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης! 

 
Η κριτική επιτροπή
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr