Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
10.02.2015 Pre-Engineering Weekends για τρίτη χρονιά
 

Pre-Engineering Weekends για τρίτη χρονιά


Για τρίτη συνεχή χρονιά το Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια διοργανώνει το  Pre-Engineering Weekends, που έχει βραβευθεί ως ένα από τα 18 καλύτερα projects παγκοσμίως στον τομέα του Engineering και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «Innovations 2014».

Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της Μηχανικής και των πολυάριθμων εφαρμογών της, μέσω αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, βασισμένων σε απλοποιημένες έννοιες των Θετικών Επιστημών (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία).

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου 2015. Κατά τη διάρκειά του, 45 μαθητές μυήθηκαν στον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας από τον διακεκριμένο Έλληνα ερευνητή Δρα Θανάση Κωνσταντόπουλο, Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Ο κ. Κωνσταντόπουλος, με την ξεχωριστή του ικανότητα να κάνει κατανοητές στα παιδιά σύνθετες έννοιες με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο, μέσα από τη «Φυσική του Φραπέ» ανέλυσε τη δύσκολη έννοια των συστημάτων τα οποία εμπεριέχουν αέρα και τα οποία συναντάμε σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Στη συνέχεια -και ενόψει Καθαράς Δευτέρας- οι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν έναν χαρταετό, γνωρίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις βασικές αρχές του engineering design και τις αρχές της πτήσης. Ο  χαρταετός, ωστόσο, είχε και άλλες χρήσεις, καθώς με κατάλληλες προσαρμογές μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τη συνέχεια του προγράμματος ανέλαβαν οι σχεδιαστές του Δρ Ηλίας Καλαμπόκης (STEM Coordinator του Κολλεγίου Ανατόλια) και η συνεργάτιδα του STEM Χημ. Μηχανικός Βίλλη Ζαχαροπούλου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 28/2 & 1/3 ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει οι συμμετέχοντες μαθητές θα μελετήσουν και θα υλοποιήσουν project που τους ανατέθηκε. 

 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr