Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
06.02.2015 Safari με ένα βιβλίο
 

Safari με ένα βιβλίο 

Ο Gareth Trewartha συγγραφέας του βιβλίου «Safari με ένα ποδήλατο» επισκέφθηκε το Κολλέγιο Ανατόλια στις 2 Φεβρουαρίου για να μιλήσει στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου. Όλα τα τμήματα διάβασαν το βιβλίο του Trewartha, που γεννήθηκε στην Τανζανία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Βρετανό και έζησε, τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο κτήμα του παππού του στους πρόποδες του Kilimanjaro, και στη συνέχεια σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

Οι μαθητές διάβασαν και μελέτησαν το συγκεκριμένο βιβλίο στο πλαίσιο των Νέων Ελληνικών εξετάζοντας τις συγγραφικές επιλογές τόσο ως προς τη μορφή του κειμένου όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που θίγονται και αφορούν όλους τους πολίτες, κατοίκους όλων των ηπείρων. Η ανάγκη του παιδιού και του εφήβου να γνωρίσει τον κόσμο και τον εαυτό του, το κυνήγι και ο κίνδυνος εξαφάνισης ζώων, η αποικιοκρατία και η εκμετάλλευση ενός τόπου, όπως και η θέση μας σήμερα στην παγκόσμια κοινότητα προβλημάτισαν τους μαθητές και έδωσαν τροφή για στοχασμό.

Ο Gareth Trewartha συναντήθηκε με τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την αφρικανική ήπειρο, μίλησε στη γλώσσα Kiswahili, εξήγησε τη σημασία ορισμένων λέξεων, έδωσε πληροφορίες για τις φυλές και το τοπίο της Τανζανίας και απάντησε σε ερωτήσεις. Ευχαριστώντας θερμά το Κολλέγιο Ανατόλια για την πρόσκληση, ανέφερε  επίσης πως ήταν μεγάλη του χαρά και τιμή που μοιράστηκε με τους μαθητές εικόνες και προσωπικές του εμπειρίες από τα παιδικά του χρόνια στην Αφρική.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr