Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
20.01.2015 Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων
 

Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

 

Για μια ακόμη χρονιά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νέων Ελλάδας πραγματοποίησε την Εθνική Διάσκεψη Επιλογής με στόχο την επιλογή των επτά μαθητών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τα μέλη της εθνικής ομάδας της χώρας στην 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (EYP) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη τον Απρίλιο του 2015.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη και είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς ήταν η 30η αλλά και γιατί συμπληρώνονταν δεκαπέντε χρόνια από τις πρώτες δραστηριότητες του ΕΥΡ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες δράσεις του ΕΥΡ έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το Κολλέγιο Ανατόλια και ιδιαίτερα με τους καθηγητές του σχολείου, κκ. Τζον Γκέιτλι και Δημήτρη Στάγκο, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν το ΕΥΡ στην Ελλάδα, δυο μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1987 στο Fontainebleau.

Ο κ. Γκέιτλι στην ομιλία του στην τελετή έναρξη της Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρώην Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), επεσήμανε τη συνεισφορά του Κολλεγίου Ανατόλια στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν φέτος το Κολλέγιο Ανατόλια ήταν οι: Μάρκος Μαρκάκης, Ιφιγένεια Μουμτζή, Κατερίνα Κυριακίδου και Άλκηστη Κεσσίδη. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους από σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας – ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων έφτασε τους 120 - και κατάφεραν να διακριθούν όλοι, και ιδιαίτερα ο Μάρκος Μαρκάκης και η Ιφιγένεια Μουμτζή που επελέγησαν στην επταμελή εθνική αποστολή. Τους μαθητές του Κολλεγίου προετοίμασε η καθηγήτρια Έφη Βαρακλιώτου, σύμβουλος του ομίλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

 
 
Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια που συμμετείχαν στην Εθνική Διάσκεψη Επιλογής
 
 
Ο John Gateley κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή έναρξης της Συνόδου επισήμανε τη συνεισφορά του Κολλεγίου Ανατόλια στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελλάδας.
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr