Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
19.01.2015 Junior Pre-Engineering από το Κέντρο STEM
 

Junior Pre-Engineering από το Κέντρο STEM

Η μεγάλη επιτυχία και η διεθνής αναγνώριση  του προγράμματος Pre-Engineering που οργανώθηκε για μαθητές Λυκείου τα δύο προηγούμενα χρόνια από το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, είχε ως συνέχεια την οργάνωση ενός αντίστοιχου προγράμματος για μαθητές Γυμνασίου.

Το Junior Pre-Engineering διοργανώθηκε στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2015 και κατά τη διάρκειά του 22 μαθητές πέρασαν ένα Σαββατοκύριακο με ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, γνώρισαν τις πτυχές του επαγγέλματος του μηχανικού, είδαν πώς οι μηχανικοί μεταμορφώνουν τον κόσμο γύρω τους και πώς βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Γνώρισαν τα κυριότερα επιτεύγματα της τεχνολογίας ανά τους αιώνες, εφευρέσεις που έχουν αλλάξει και αλλάζουν την καθημερινότητα, όπως και μοντέρνα τεχνολογικά υλικά με απίστευτες ιδιότητες, τα αποκαλούμενα «έξυπνα» υλικά.

Παράλληλα, σχεδίασαν, κατασκεύασαν και δοκίμασαν ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού και έναν χάρτινο πύραυλο, ενώ προσπάθησαν να μονώσουν ένα ποτήρι με ζεστό νερό, επιλέγοντας υλικά με βάση τις ιδιότητες και το κόστος τους. Σχεδίασαν δε, μια συσκευασία από υλικό της επιλογής τους για να μεταφέρουν ένα burger στο σχολείο.

Η ενασχόλησή τους κυρίως με τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή και τη βελτίωση του αρχικού σχεδίου τούς έφερε σε επαφή με τη δημιουργία, κινητοποίησε τη σκέψη και την κρίση τους και έδωσε μια διαφορετική διάσταση στη μάθηση: τη διάσταση της βιωματικής προσέγγισης στη μάθηση, η οποία έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη εκπαιδευτική διαδικασία παγκοσμίως.

Οι μικροί μαθητές ολοκλήρωσαν το Σαββατοκύριακό τους με ενθουσιασμό, καθώς η πρώτη επαφή τους με τη Μηχανική και την προσέγγιση STEM αποτέλεσε για όλους μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη εμπειρία.

 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr