Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
24.11.2014 Ο Στέλιος Κούλογλου στο Κολλέγιο Ανατόλια
 

Ο Στέλιος Κούλογλου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτιστική εκδήλωση του 2ου Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου το ντοκιμαντέρ του «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης». Παρόντες στην προβολή και στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν ο Μπάμπης Νανακούδης, Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη και ο Θεόδωρος Βαλαχάς, από τους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη και συγγραφέας του βιβλίου «2 Σεπτεμβρίου 1944, Χορτιάτης».

Έναυσμα για την εκδήλωση αποτέλεσε η έρευνα ομάδας μαθητών της Α΄ Λυκείου στο πλαίσιο του project με θέμα «Ολοκαύτωμα:Χορτιάτης -Δίστομο-Καλάβρυτα» με την καθοδήγηση της Ντίνας Γούλα, καθηγήτριας Γερμανικών. Καθώς η έρευνα των μαθητών προχωρούσε και το ενδιαφέρον τους γινόταν πιο έντονο, προέκυψε η ιδέα η συγκεκριμένη έρευνα να αποτελέσει και το θέμα της πολιτιστικής της Α΄ Λυκείου.

Οι μαθητές καθηλώθηκαν από το εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», διάρκειας 90 λεπτών και στη συνέχεια απηύθυναν πολλά ερωτήματα στους προσκεκλημένους σχετικά με τα τραγικά γεγονότα της γερμανικής κατοχής, με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο σχολείο και εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια και το πώς αυτή είναι αποτυπωμένη και στις κτιριακές του εγκαταστάσεις.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr