Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
02.10.2014 Project- Based Learning: H έρευνα ως εργαλείο μάθησης
 

Project- Based Learningέρευνα ως εργαλείο μάθησης

 

Η μέθοδος project (Project Based Learning) αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στη γνώση την οποία το Κολλέγιο Ανατόλια θέλει να μετατρέψει σε έναν από τους βασικούς άξονες μιας νέας προσέγγισης στη μάθηση. Αλλά και το Υπουργείο Παιδείας εισήγαγε διστακτικά πριν λίγα χρόνια την μέθοδο αυτή με την καθιέρωση του μαθήματος της “Ερευνητικής Εργασίας”.

 

Το PBL αξιοποιεί την έρευνα ως εργαλείο μάθησης. Ο μαθητής που κάνει project αναγκάζεται να εμπλακεί σε μια ενεργό αναζήτηση που αφορά τον πραγματικό κόσμο μέσω της σύνδεσης με πραγματικούς ανθρώπους, γεγονότα και αληθινά προβλήματα. Έτσι οι μαθητές  περνούν από την απλή αναπαραγωγή της γνώσης στην κατασκευή της γνώσης και ανακαλύπτουν πώς η ακαδημαϊκή γνώση αποκτά νόημα και πώς εφαρμόζεται έξω από την τάξη. Το τελικό προϊόν της έρευνας μπορεί να πάρει τη μορφή προφορικής παρουσίασης, πόστερ, έκθεσης σε πίνακα, αναφοράς, παράστασης, βίντεο, που απευθύνεται σε πραγματικό κοινό, όχι αποκλειστικά στον καθηγητή, και προσφέρει στους μαθητές την εικόνα του πώς εκτιμάται η ποιότητα στον πραγματικό κόσμο, την κοινότητα, τους συνομηλίκους, τους ειδικούς.

 

Με στόχο την καλύτερη και ευρύτερη εφαρμογή της μεθόδου το Ανατόλια διοργάνωσε τους περασμένους μήνες δύο επιμορφωτικά εργαστήρια 15 ωρών το καθένα για τους καθηγητές του, με επιμορφώτρια την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου Δρ Λήδα Αντωνίου η οποία και θα υποστηρίξει την εφαρμογή του Project Based Learning όλη τη σχολική χρονιά.

 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr