Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
01.07.2014 Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας

 

 

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας  (Social Innovation Relay) που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – ΣΕΝ/JA Europe, δύο ομάδες μαθητών της Α΄ Λυκείου του Ενιαίου Λυκείου και τρεις ομάδες του ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια επιλέχθηκαν στις 20 καλύτερες της διοργάνωσης. Οι ομάδες υπό την καθοδήγηση εθελοντών της Hewlett Packard υπέβαλαν αναλυτικά την καινοτόμο επιχειρηματική τους πρόταση που είχε ως στόχο να λύσει ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα.

Οι ομάδες του Κολλεγίου Ανατόλια εστίασαν στα προβλήματα της φτώχειας, των αστέγων, των μονογονεϊκών οικογενειών, σε θέματα διάδοσης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, αλλά και πρόσβασης των οικονομικά υποανάπτυκτων χωρών στην τεχνολογία. Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έγινε στις 20 Ιουνίου, προκρίθηκαν δύο από τις ομάδες του σχολείου μας και παρουσίασαν online, μαζί με τις υπόλοιπες 8 ομάδες, την πρότασή τους.

Η ομάδα «Innovative Brotherhood» του ΙΒ Diploma Program, αποτελούμενη από τους Σταύρο Αγοράκη, Έλενα Ιατροπούλου-Μπαννάτ, Κωνσταντίνα Καλαϊτσόγλου και Καλλίνικο Χαλβατζή, παρουσίασε την ιδέα Food for Thought. Πρόκειται για μία online πλατφόρμα εκπαιδευτικών παιχνιδιών που μετατρέπει τους «κερδισμένους πόντους» του παιχνιδιού σε τρόφιμα για οικογένειες με  χαμηλά εισοδήματος. Η ομάδα «One as Two» της Α’ Λυκείου Ενιαίου Λυκείου, την οποία αποτελούσαν ο Εμμανουήλ Μακρυγιαννάκης και ο Βασίλης Ράλλης, δημιούργησε ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο νηπιακής εκπαίδευσης και ψυχολογικής και οικονομικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς μονογονεϊκών οικογενειών.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επέτρεψε στους μαθητές να κατανοήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, να αναπτύξουν δράσεις κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καλλιεργώντας το επιχειρηματικό τους πνεύμα, καθώς και τις δεξιότητες της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της δημιουργικής σκέψης.

 
 
Η ομάδα «Innovative Brotherhood»: Από αριστερά Καλλίνικος Χαλβατζής, Σταύρος Αγοράκης, Έλενα Ιατροπούλου-Μπαννάτ, Κωνσταντίνα Καλαϊτσόγλου 
 
 
 Η ομάδα «One as two»: Εμμανουήλ Μακρυγιαννάκης και Βασίλης Ράλλης.
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr