Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
12.08.2014 Χάλκινο μετάλλιο για μαθητή του Ανατόλια στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής
 

Μία πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσε ο τελειόφοιτος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια Νίκος Κουκουλεκίδης στην 8η Ολυμπιάδα Αστρονομίας –Αστροφυσικής που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου στη Ρουμανία.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Νίκος αναδείχθηκε  χάλκινος Ολυμπιονίκης  ανάμεσα σε 209 μαθητές από 37 χώρες σε έναν διαγωνισμό που είναι γνωστός για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ ήταν ο Έλληνας μαθητής που κέρδισε την υψηλότερη διάκριση.

Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν εννέα συνολικά μαθητές που επελέγησαν μετά από εξετάσεις που διενέργησε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος με τη συμμετοχή 200 μαθητών από όλη τη χώρα. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννης Σειραδάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο, με ευθύνη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, ενώ την προετοιμασία και τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα υποστήριξε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και το Ίδρυμα Ι. Λάτση.

 
 
Οι μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας με τους συνοδούς τους: (από αριστερά) Ιωάννης Σειραδάκης, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Ελένη Τσαπράζη, ο χάλκινος νικητής της Ολυμπιάδας Νίκος Κουκουλεκίδης, Φώτης-Ιωάννης Γιασεμής, και ο Λουκάς Ζαχείλας Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr