Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
27.04.2017 Service as Action @ Anatolia και Paralympic Games
 

Service as Action @ Anatolia και Paralympic Games

 

Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί στο Κολλέγιο Ανατόλια το Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς και Δράσης των μαθητών, το Service as Action. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πιστό στις αξίες του, το Ανατόλια ευαισθητοποιεί τους μαθητές του για τα κοινωνικά προβλήματα και τους φέρνει σε επαφή με διάφορες ομάδες και οργανισμούς της πόλης με σκοπό να αναπτυχθεί μία ανθρωπιστική, υποστηρικτική δράση.

Στο πλαίσιο αυτό τμήματα της Β΄ Γυμνασίου γνώρισαν από κοντά τη ζωή των Αθλητών με Ειδικές Ανάγκες. Οι μαθητές έκαναν έρευνα για την καθημερινότητα και τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και επισκέφθηκαν το Εθνικό Κολυμβητήριο, όπου παρακολούθησαν την προπόνησή των αθλητών. 

Επίσης, κλιμάκιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ επισκέφθηκε το Κολλέγιο Ανατόλια και σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου διοργάνωσαν παιχνίδια Παραολυμπιακών Αθλημάτων. Προπονητές και αθλητές εξήγησαν στα παιδιά πώς παίζονται αυτά τα αθλήματα, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια έπαιξαν μαζί τους καθιστό βόλεϊ. Οι μαθητές προσπάθησαν να μπουν στη θέση αυτών των ατόμων, έκλεισαν τα μάτια τους και έπαιξαν goalball και boccia, όπως και μπάσκετ καθισμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, μπαίνοντας για λίγο στη θέση αυτών των ατόμων  και κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.  

 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr