Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
02.05.2017 Let’s do it Anatolia!
 

Let’s do it Anatolia!

Δράσεις καθαρισμού από το Σέιχ Σου μέχρι τον Ποταμό Επανομής

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποίησε και φέτος τη «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στόχος της δράσης είναι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας να συμμετέχουν στον καθαρισμό 800 σημείων σε όλη τη χώρα.

Το 1ο Γυμνάσιο του Κολλεγίου  Ανατόλια, σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, προγραμμάτισε δράση καθαρισμού συγκεκριμένης δασικής περιοχής στο δάσος του Σεϊχ Σου, με τη συμμετοχή 200 μαθητών της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου. Οι μαθητές εφοδιάστηκαν από τους υπευθύνους του Δήμου με γάντια και σακούλες απορριμμάτων και κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της δράσης που τους έδωσε παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν σε άγνωστες και όμορφες περιοχές του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πλαίσιο και με σύνθημα «Το Κολλέγιο Ανατόλια καθαρίζει τον Ποταμό», το 2ο Γυμνάσιο οργάνωσε με τη συμμετοχή 250 μαθητών καθαρισμό στην παραλία του Ποταμού Επανομής από απορρίμματα που μεταφέρθηκαν στην ακτή από τη θάλασσα και από τις πλημμύρες του χειμώνα.  Οι μαθητές και οι καθηγητές καθάριζαν, επί 3 ώρες, μία παραλιακή έκταση μήκους 2 περίπου χιλιομέτρων και πλάτους 5 μέτρων, μέχρι τον παρακείμενο υδροβιότοπο, ο οποίος εντάσσεται σε ζώνη προστασίας του δικτύου NATURA 2000. Η δράση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαΐκού.

 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr