Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
20.03.2017 «Spamalot»: Οι Monty Python στο Drama Club
 

«Spamalot»: Οι Monty Python στο Drama Club

 

Οι Μόντυ Πάιθονς  και το ιδιαίτερο χιούμορ τους ήταν η πηγή έμπνευσης για το Drama Club και της φετινής του παραγωγής με τίτλο “Spamalot”. Η παράσταση του αγγλόφωνου θεατρικού ομίλου του Κολλεγίου Ανατόλια  βασίστηκε στο έργο «Monty Python and the Holy Grail» και στη μουσική των Eric Idle και John DuPrez. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2005 στο Μπρόντγουεϊ σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς και απέσπασε τρία βραβεία Τόνυ, μεταξύ των οποίων αυτό του καλύτερου μιούζικαλ.

Η σουρεαλιστική, αναρχική παρωδία του μύθου του βασιλιά  Αρθούρου, όπως τη φαντάστηκαν οι Βρετανοί κωμικοί,  μεταφέρθηκε με ιδιαίτερο κέφι στη σκηνή του Raphael Hall από τους συντελεστές του Drama Club. Το αποτέλεσμα ήταν μία άκρως απολαυστική και διασκεδαστική παράσταση, που άγγιξε και συνεπήρε μικρούς και μεγάλους θεατές, με τις γρήγορες εναλλαγές, την  ευρηματική σκηνοθεσία, τα εξαιρετικά σκηνικά, και τις κατά κοινή ομολογία ερμηνείες υψηλού επιπέδου.

Στη φετινή παράσταση του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχαν 25 ηθοποιοί και εξαμελής μπάντα που έπαιξε ζωντανά τα τραγούδια του έργου. Η σκηνοθεσία ήταν του συμβούλου-καθηγητή Άγγελου Κλωνάρη, η μουσική διδασκαλία της Όλγας Στέφα και του Τάσου Κορκόβελου, τα σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Δουρής, και οι χορογραφίες της Ιωάννας Μήτσικα.

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου ανεβάζει μιούζικαλ τα τελευταία 42 χρόνια κι έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει ανεβάσει τα τελευταία χρόνια είναι το «Μαγαζάκι του Τρόμου», «Σικάγο», «Μάμμα Μία», «Γκριζ», κ.λ.π. 

 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr