Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
10.03.2017 Παρουσίαση project «Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ»
 

Παρουσίαση project «Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ»


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, παρουσίασαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT – American College of Thessaloniki, το πρόγραμμα «Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου». Νεαροί πρόσφυγες και μαθητές Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, με την καλλιτεχνική επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου, φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν, σε διάστημα τριών συναντήσεων, στιγμές από την καθημερινή τους ζωή. Κάθε ολιγόλεπτη ταινία σκηνοθετήθηκε από έναν μαθητή Λυκείου και ένα νεαρό πρόσφυγα, οι οποίοι έστρεψαν διαδοχικά ο ένας την κάμερα στον άλλον.

Η συλλογή των ολιγόλεπτων ταινιών και των φωτογραφιών που προέκυψαν από το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, όπως και η κοινή πρωτοβουλία παρουσιάστηκε από τη Sabine Waehning, επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δέσποινα Μουζάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρο Τμήματος Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ, και την Αριάν Κότση, Director of U.S. Counseling Office & Special Programs του Κολλεγίου Ανατόλια. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT – American College of Thessaloniki.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των παιδιών και των νεαρών προσφύγων που σκηνοθέτησαν και διεκπεραίωσαν το project..

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη Βιβλιοθήκη Bissell εκείνη την ημέρα για τα επίσημα εγκαίνια και μεταξύ αυτών πολλοί πρόσφυγες. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr