Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
28.03.2017 Συνδεθήκαμε με την Αρκτική
 

Συνδεθήκαμε με την Αρκτική


To Arctic live είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει στους μαθητές σχολείων από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να μιλήσουν ζωντανά με ένα μέλος της επιστημονικής αποστολής στην Αρκτική, στην περιοχή Ålesund, στο Svalbard, το βορειότερο οικισμό στον κόσμο.

Επί δυο εβδομάδες, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας και της Γεωγραφίας, οι συμμετέχοντες μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια, ήρθαν σε επαφή με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, περιεχόμενο πανοραμικής εικονικής πραγματικότητας και εκπαιδευτικά ομαδικά παιχνίδια), ώστε στη συνέχεια να προετοιμαστούν για τη ζωντανή επικοινωνία. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου οι μαθητές μίλησαν ζωντανά μέσω Skype με την παλαιό-οικολόγο Bianca Perren η οποία τα τελευταία 19 χρόνια ασχολείται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πως αυτή επηρεάζει την Αρκτική.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ανακαλύψουν οι μαθητές την ομορφιά του Αρκτικού κύκλου, ενός από τα πιο ιδιαίτερα οικοσυστήματα στη Γη καθώς και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει η ζωή εκεί. Επιπρόσθετα τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν ότι η επιστήμη δεν συντελείται μόνο στο εργαστήριο αλλά και στο πεδίο και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Η οικολογική συνείδηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών στο Κολλέγιο Ανατόλια και εκδηλώσεις όπως αυτή βοηθούν στην πολύπλευρη προσέγγιση της επιστήμης της οικολογίας και στην κατανόησή της σε σωστή κλίμακα στη ζωή μας. Η ευαισθητοποίηση στο θέμα του αρκτικού κύκλου είναι μόνο το πρώτο βήμα συνειδητοποίησης ότι κάθε αλλαγή οπουδήποτε στον κόσμο επηρεάζει όλους μας.

 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr