Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
08.03.2017 Μαθητής μας στους 30 καλύτερους μαθητές-αστρονόμους της Ελλάδας
 

Μαθητής μας στους 30 καλύτερους μαθητές-αστρονόμους της Ελλάδας

 

Μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια Σταύρος Μενεξές, ο οποίος προκρίθηκε στην τρίτη φάση του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής. Η πρόκριση του Σταύρου στην τρίτη φάση, με την επωνυμία ΙΠΠΑΡΧΟΣ, τον τοποθετεί ανάμεσα στους 30 καλύτερους μαθητές-αστρονόμους σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους θα επανδρωθεί η Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα που θα συμμετάσχει στην 11η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Το επίτευγμα του Σταύρου μάλιστα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν ληφθεί υπόψη ότι το μάθημα της Αστρονομίας δεν διδάσκεται πια στο Λύκειο.

Αναμφίβολα, σημαντική συμβολή σε αυτή την επιτυχία  του Σταύρου έχει ο Όμιλος Αστρονομίας, που μετράει περισσότερα από 12 χρόνια λειτουργίας στο Κολλέγιο Ανατόλια. Υπεύθυνος του Astronomy Club τα τρία τελευταία χρόνια είναι ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης, τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και απόφοιτος του σχολείου, ο οποίος διδάσκει με μεταδοτικό ενθουσιασμό τα μυστικά του σύμπαντος και κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να τριπλασιάσει τον αριθμό των μαθητών του Ομίλου (93 εγγεγραμμένα μέλη!), ενώ το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς.

 
Από αριστερά: Ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης, υπεύθυνος του Όμιλου Αστρονομίας στο Κολλέγιο Ανατόλια και ο Σταύρος Μενεξές, ο μαθητής του Κολλεγίου που προκρίθηκε στην τρίτη φάση του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr