Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
02.03.2017 Μαθητές του ΙΒ παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
 

Μαθητές του ΙΒ παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα


Μαθητές του ΙΒ Diploma του Κολλεγίου Ανατόλια βρίσκονται ανάμεσα στις 5 ομάδες από  όλη την Ευρώπη οι οποίες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη Νομισματική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η ομάδα "Euromen" (Γεωργία Κουτσούρα, Αλέξανδρος Παπαστεργίου, Νικόλαος Νταλίπης και Γεώργιος Τζώρτζης), υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Οικονομικών Αντιγόνης Πυροβέτση, πήρε μέρος σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνει η ΕΚΤ. Από τα 143 σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια είναι η μόνη ελληνική ομάδα και μεταξύ μόνο 5 ευρωπαϊκών σχολείων που θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ενώπιον επιτροπής στελεχών της Τράπεζας την Τρίτη 7 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του διαγωνισμού.

Η νικήτρια ομάδα θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη τον Απρίλιο για την τελετή βράβευσης. Τα βραβεία θα αποδώσει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Marios κ. Μάριος Ντράγκι.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια απέσπασε βαθμολογία 100% σε γραπτή εξέταση που διοργάνωσε η Τράπεζα, ενώ στο δεύτερο γύρο παρουσίασε αιτιολογημένη πρόταση για τη νομισματική πολιτική που ασκεί η ΕΚΤ στις χώρες του ευρώ, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη μακροοικονομικών στόχων όπως η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η διατήρηση χαμηλού πληθωρισμού.

Συγχαίρουμε ολόψυχα τους μαθητές και τη σύμβουλό τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 
Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Τζώρτζης, Αλέξανδρος Παπαστεργίου, Γεωργία Κουτσούρα, Νικόλαος Νταλίπης 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr