Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
22.02.2017 Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη στο Κολλέγιο Ανατόλια
 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη στο Κολλέγιο Ανατόλια


Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλουμε να μάθουμε για μία Ολυμπιονίκη: πόσο προσπάθησε, πόσο κουράστηκε, πως είναι η καθημερινότητά της, τι αισθάνθηκε κερδίζοντας το μετάλλιο, πως βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει στις δύσκολες στιγμές. Αυτές τις απαντήσεις έδωσε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη στους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολείο την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Πεντακόσιοι μαθητές από τα δύο Γυμνάσια και Λύκεια ετοίμασαν ενθουσιώδη υποδοχή στην πρωταθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων η οποία απάντησε στις συνεχείς ερωτήσεις τους με ευθύτητα και αμεσότητα. Η Άννα Κορακάκη μοιράστηκε μαζί τους τις μεγάλες στιγμές και τα υπέροχα συναισθήματα που έζησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αναφέρθηκε στο άθλημα της σκοποβολής προτρέποντας τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό, περιέγραψε τα σωματικά, πνευματικά και ψυχικά οφέλη του αθλητισμού, και μίλησε για τις θυσίες που απαιτεί ο δύσκολος δρόμος του πρωταθλητισμού. Ερωτώμενη αν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει παραδέχθηκε ότι η σκέψη πέρασε από το μυαλό της. «Συνέχισα όμως χάρη στην ενθάρρυνση των γονέων μου και επειδή ήθελα να αποδείξω ότι η θέλησή μου ήταν ισχυρότερη». Και όσο για το πώς ξεπερνά το άγχος, είπε: «Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω σωστά και όχι το αποτέλεσμα που πρέπει να πετύχω» τόνισε καταχειροκροτούμενη από τα παιδιά.

Την επίσκεψη και την ομιλία της Άννας Κορακάκη οργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Κολλεγίου Ανατόλια. Την πρωταθλήτρια συνόδευε ο Δημήτρης Διαμαντής, Πρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου σκοποβολής «ΩΡΙΩΝΑΣ  Θεσσαλονίκης»,  στον οποίο είναι αθλήτρια η Κορακάκη.

 
 
 
 Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη με μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια
 
Η Άννα Κορακάκη με καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Κολλεγίου Ανατόλια
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr