Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
15.04.2016 Service as action. H κοινωνική προσφορά από τη θεωρία στην πράξη.
 

Service as action. H κοινωνική προσφορά από τη θεωρία στην πράξη


Η εφαρμογή του MYP (Middle Years Program) από την Α΄ Γυμνασίου προσφέρει τη δυνατότητα να συνδυαστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις του ελληνικού αναλυτικού προγράμματος με τις δράσεις που ήδη υλοποιεί το Κολλέγιο Ανατόλιαου. Μία από τις ενότητες του MYP είναι το πρόγραμμα Service as Action που συνδέει την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ενδεικτική των δράσεων που πραγματοποιούνται εντός αυτού του εκπαιδευτικού πλαισίου, ήταν η επίσκεψη παιδιών από την ΕΛΕΠΑΠ στο Κολλέγιο για να κάνουν μαζί με μαθητές του Γυμνασίου έργα αγγειοπλαστικής στο Pottery Club. Η ωραία αυτή εμπειρία συμπληρώθηκε από μία μικρή συναυλία που ετοίμασαν η χορωδία και η μπάντα του σχολείου.


Ακόμη μία αντιπροσωπευτική δράση του Service as Action ήταν η ενημέρωση μαθητών του Γυμνασίου για το έργο που γίνεται στα Παιδικά χωριά SOS Βορείου Ελλάδος. Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον χώρο και πληροφορήθηκαν από τους υπεύθυνους για τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών που μένουν εκεί. Με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα οι μαθητές του Γυμνασίου, ήδη, ετοιμάζουν πασχαλινές λαμπάδες με τα έσοδα να προορίζονται για τις ανάγκες του ιδρύματος.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr