Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
10.02.2016 Η Gustavus Symphony Orchestra στο Κολλέγιο Ανατόλια
 

Η Gustavus Symphony Orchestra στο Κολλέγιο Ανατόλια


Σταθμό στη διεθνή περιοδεία δύο εντυπωσιακών και αναγνωρισμένων μουσικών συνόλων αποτέλεσε το Κολλέγιο Ανατόλια. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Jazz Lab Band του Gustavus Adolphus College (Μινεσότα, ΗΠΑ), αποτελούμενη από 85 φοιτητές/μουσικούς, ενθουσίασαν τους μαθητές του σχολείου ερμηνεύοντας με άψογο τρόπο έργα Αμερικανών συνθετών και αλλά και το επικό μουσικό θέμα της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων». Τη συναυλία παρακολούθησαν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Ανατόλια.


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Gustavus δημιουργήθηκε το 1888 ακολουθώντας την ίδρυση του πανεπιστημίου αλλά και τη φιλοσοφία του σύμφωνα με την οποία η μουσική εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό μέρος της φοιτητικής ζωής. Σήμερα περισσότερο από το ένα τρίτο των 2.500 φοιτητών του Gustavus παρακολουθούν μαθήματα μουσικής στο πανεπιστήμιο και συμμετέχουν στα 30 διαφορετικά μουσικά σύνολα.


Η συναυλία στο Κολλέγιο Ανατόλια ήταν μέρος της περιοδείας που έκαναν οι δύο ορχήστρες στην Ελλάδα και τη FYROM. Οι μουσικοί επισκέφθηκαν πόλεις και αρχαιότητες στην Ελλάδα και έδωσαν συναυλίες, αφιλοκερδώς, σε ελληνικά σχολεία με παράδοση στη μουσική και προσφορά στον πολιτισμό.
Τη Συμφωνική Ορχήστρα διεύθυνε η Dr. Ruth Lin και τη Gustavus Jazz Lab Band ο Dave Stamps.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr