Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
19.02.2016 Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρουν στην κοινωνία
 

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρουν στην κοινωνία     


Κάθε χρόνο οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια διαθέτουν έσοδα από δραστηριότητές τους για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου και την κάλυψη σημαντικών αναγκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και σωματείων. Παράλληλα, και ειδικά τα τελευταία χρόνια, μεριμνούν και  στηρίζουν ακόμη πιο συστηματικά το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια. Φέτος κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου Χριστουγεννιάτικου Bazaar τα παιδιά συγκέντρωσαν το ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο διατέθηκε μέσω του Δεσμού για την αγορά ειδών που θα καλύψουν διαπιστωμένες ανάγκες των σωματείων : 

1)      Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ»: 1703 ευρώ

2)      «Κέντρο Ζωής» για την υποστήριξη των οροθετικών και ασθενών με AIDS:  2670 ευρώ

3)      Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α «Η Ανοιχτή Αγκαλιά»: 5.143

4)      Ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση Praksis: 400 ευρώ

Επιπλέον και από την ίδια διοργάνωση θα διατεθούν 2.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Bazaar πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT - American College of Thessaloniki) και του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια. Στη διοργάνωση πήραν, επίσης, μέρος 22 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής του αποστολής, το Κολλέγιο Ανατόλια, με ένα πλέγμα δράσεων   συνδράμει ουσιαστικά και συστηματικά στην κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.  Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση του πνεύματος προσφοράς προς την κοινωνία, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της  πόλης.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr