Τελευταία Νέα
Email this to a friend? Share this on Facebook Share this on Twitter
10.02.2016 Μαθητής του CTYGreece για μία ημέρα
 

Μαθητής του CTYGreece για μία ημέρα   

 

Η μεγάλη προσέλευση και τα πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα χαρακτήρισαν την Ημέρα Γνωριμίας με το CTY Greece που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία της Lidl Hellas δίνοντας τη δυνατότητα σε 130 και πλέον παιδιά να γίνουν για μία ημέρα μαθητές του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου που επέλεξαν και παρακολούθησαν ένα από τα 8 προσφερόμενα μαθήματα: οι μαθητές των Γ’ και Δ΄ Δημοτικού το μάθημα «Επιστήμονας για μία Μέρα», οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού το μάθημα «Από το Μηδέν ως το Άπειρο», οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ένα από τα μαθήματα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης», «Επιστήμη και Μηχανική», «Το Εργαστήρι του Συγγραφέα» και «Η Βιολογία των Αισθήσεων», και οι μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου ένα από τα μαθήματα «Η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου» και «Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς».

Η εκδήλωση είχε δωρεάν συμμετοχή και ήταν ανοιχτή ανεξαρτήτως αν οι συμμετέχοντες είχαν λάβει μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου του CTY Greece.

Μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Το Κέντρο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.Τα προγράμματα που παρέχει είναι: διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή  Σαββατοκύριακου και θερινά.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope.

 
 
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr