19.01.2018

 

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και της Ευρώπης έχουν ήδη προσφέρει θέσεις σε τελειόφοιτους του Ανατόλια

 Oxford University, Cambridge University, London School of Economics, Imperial College London, University College London, University of Warwick

  

Με την αρχή του 2018 άρχισαν να ανακοινώνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τη Μεγάλη Βρετανία για 24 μαθητές που έχουν ήδη γίνει δεκτοί σε 58 διαφορετικά πανεπιστήμια. Μεταξύ αυτών, ορισμένα από τα καλύτερα και αρτιότερα του κόσμου όπως τα Oxford University, Cambridge University, London School of Economics, Imperial College, University College London, Warwick.

Η φετινή χρονιά έχει ξεπεράσει κάθε επιτυχημένο προηγούμενο του Κολλεγίου Ανατόλια και του τμήματος του ΙΒ Diploma Program/ Διεθνούς Απολυτηρίου στην εισαγωγή μαθητών του στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η αρχή έγινε μάλιστα από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν η Δανάη Παναγιωτίδου (ΙΒ2) έγινε δεκτή, καθώς ξεκινούσε την τελευταία της σχολική χρονιά, μέσα από ειδικό τεστ επιλογής στο International Economics and Management Course του πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου.

Ακολούθησαν τον Δεκέμβριο οι επιτυχίες των μαθητών που είχαν κάνει αίτηση σε πανεπιστήμια της Αμερικής, όταν 19 μαθητές του ΙΒ εξασφάλισαν θέσεις σε 27 πανεπιστήμια και κολλέγια μεταξύ των οποίων τα κορυφαία : Princeton University, University of Chicago, Northwestern, Smith College, Grinnell College, Vanderbilt University, Pomona College κ.ά.

Παραδοσιακά, εδώ και πολλά χρόνια, τα αποτελέσματα του ΙΒ συνοψίζονταν στο τρίπτυχο «πολλοί μαθητές, πολλές προσφορές θέσεων, πολλά κορυφαία πανεπιστήμια». Φέτος, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια γίνεται δεκτός από τη dream team των αμερικανικών, βρετανικών και ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, και μάλιστα τόσο νωρίς στη χρονιά.

Καθώς η διαδικασία απαντήσεων από τα Πανεπιστήμια είναι σε εξέλιξη, συνεχώς νέοι τελειόφοιτοι του ΙΒ προστίθενται στη λίστα των επιτυχόντων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου 2018.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εισαγωγής όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής μπορείτε να τα δείτε εδώ

 
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr