08.12.2017

 

Τα εργαστήρια Φυσικής-Χημείας και η Βιβλιοθήκη Bissell του Κολλεγίου Ανατόλια      είναι ανοιχτά για επισκέψεις δημοτικών σχολείων

Περισσότεροι από 400 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης έχουν επισκεφθεί το Κολλέγιο Ανατόλια και τη Βιβλιοθήκη Bissell για να συμμετάσχουν σε  προγράμματα STEM και να παρακολουθήσουν εισαγωγικά μαθήματα Πληροφοριακής Παιδείας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη σχολική χρονιά και συνεχίζεται φέτος με μεγάλη συμμετοχή από σχολεία όλου του νομού.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά επισκέπτονται τα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας του Λυκείου όπου συμμετέχουν σε πειράματα Χημείας και Νανοτεχνολογίας, ενώ εισάγονται στο Engineering, το οποίο δεν υπάρχει  στην  Ελληνική εκπαίδευση,  παρακολουθώντας μια σύντομη παρουσίαση και εκτελώντας μια δραστηριότητα . Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος STEM είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τις επιστήμες με τη διεξαγωγή πειραμάτων και να τη συνδέσει με την καθημερινή ζωή. Η σύνδεση αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντίληψης STEM, η οποία στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Οι μαθητές επισκέπτονται επίσης τη βιβλιοθήκη Bissell όπου εξοικειώνονται με τις υπηρεσίες και τις συλλογές των βιβλιοθηκών, κατανοούν τον ρόλο των βιβλιοθηκών στην Κοινωνία της Πληροφορίας, και εισάγονται στις έννοιες της Πληροφοριακής Παιδείας. Σε αυτήν την ενότητα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φιλαναγνωσία και πώς μπορεί το εξωσχολικό βιβλίο μπορεί να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας του παιδιού και του εφήβου.

 
 
 
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr