06.11.2017

 

Εφ’ όλης της ευρωπαϊκής ύλης με τον Μαργαρίτη Σχοινά

 

Το ακροατήριο ήταν αυτή τη φορά διαφορετικό για τον Μαργαρίτη Σχοινά  εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότεροι από 100 φοιτητές του American College of Thessaloniki (ACT) όπως και μαθητές του IB του Κολλεγίου Ανατόλια παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του  στη Βιβλιοθήκη Bissell στο ACT για το μέλλον της Ευρώπης και του έθεσαν ερωτήματα – δίκην συνέντευξης Τύπου – εφ’ όλης της ευρωπαϊκής ύλης.

Ο κ. Σχοινάς έκανε μία αναδρομή στη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας έμφαση στους ειρηνευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς της, και μοιράστηκε με τους φοιτητές και μαθητές μία πιο αισιόδοξη εικόνα για το παρόν της Ευρώπης κάνοντας αντίστοιχες προβλέψεις για το μέλλον. Έθιξε τα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα και δοκίμασαν τη συνεκτικότητα των ευρωπαϊκών δεσμών, όπως είναι το  Brexit, το προσφυγικό και η οικονομική κρίση και υποστήριξε ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στις εντάσεις των τελευταίων τριών χρόνων. Με πολύ χαρά δέχθηκε και απάντησε τις ερωτήσεις των παιδιών για την ελληνική οικονομία, την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, την Καταλονία, τη διεύρυνση της ΕΕ, αλλά και τις σχέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης μετατρέποντας τη Βιβλιοθήκη Bissell σε ένα διαφορετικό, νεανικό, press room.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ο πρώτος Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υψηλότερο αξίωμα που κατέκτησε ποτέ Έλληνας υπάλληλος της Κομισιόν.  Ο ίδιος είναι το πρόσωπο που εκφράζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει την ευθύνη της ενημέρωσης των 500 δημοσιογράφων από όλον κόσμο οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κομισιόν.

 
Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Δρ Πάνος Βλάχος, η Δρ Μαρία Κυριακίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ACΤ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος 
 
 
 
 
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr