26.05.2017

 

Απονομή του αργυρού μεταλλίου της πόλης στον George S. Bissell


Το αργυρό μετάλλιο της πόλης στον George S. Bissell, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ευεργέτη του Κολλεγίου Ανατόλια, απένειμε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την προσφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών της Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της 9ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του επισήμανε: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε σήμερα να βρει και να μάθει για τον κ. Bissell, όσον αφορά την ουσιαστική προσφορά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι παροχές και οι δωρεές του είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά στοχευμένες, ενώ αναδεικνύουν και δίνουν όλες τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα σχολείο σε παιδιά». Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι η ιστορία του Αμερικάνικου Κολλεγίου ξεκίνησε από τη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας και κατέληξε: «Μετά τη μικρασιατική καταστροφή, το ίδρυμα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα, ως ένα από τα πλέον πρωτοπόρα σχολεία της χώρας».

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, χαρακτήρισε τον George S. Bissell, έναν από τους μέγιστους δωρητές, άνθρωπο των γραμμάτων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο των νέων ανθρώπων και στην επιστημονική κατάρτισή τους, αλλά και στην συνεργασία των λαών των ΗΠΑ και της Ελλάδας. «Από μόνη της η δημιουργία της Βιβλιοθήκης Bissell στο ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, αποτελεί ορόσημο για την κατάκτηση της γνώσης σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη. Ο τιμώμενος, παρότι δεν είναι Έλληνας πολίτης, σε όλη τη διάρκεια της πορείας του ζει και δρα προς το συμφέρον της περιοχής μας. Με τη στάση του αυτή αποδεικνύει ότι η γνώση και οι καινοτόμες ιδέες δεν περιορίζονται σε ένα χωρικό πλαίσιο, αλλά ευδοκιμούν παντού» κατέληξε η κ. Γούλα, κάνοντας παράλληλα μια ενδεικτική αναφορά στις δράσεις του George S. Bissell, όπως η δωρεά άνω των 4,5 εκ. δολαρίων για υποδομές και εκπαιδευτικά προγράμματα της περιοχής, καθώς και στις διακρίσεις που τον συνοδεύουν, όπως ο Αργυρός Σταυρός του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας, το βραβείο Ελληνικής Κληρονομίας και το Εθνικό Βραβείο Δημόσιας Υπηρεσίας».

Από την πλευρά του ο George S. Bissell, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Σώμα για την τιμητική διάκριση που του επιφύλαξαν, χαρακτηρίζοντάς την μια εξαιρετική εμπειρία. «Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι αποδέχομαι αυτήν τη μεγάλη τιμή κύριε Δήμαρχε, εκ μέρους όσων έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη του Κολλεγίου Ανατόλια και όσων ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι το γεγονός ότι στο Κολλέγιο Ανατόλια είμαστε όλοι ευγνώμονες γιατί η Θεσσαλονίκη είναι αυτή η υπέροχη πόλη, όπου όλοι φοιτητές θέλουν να έρθουν για να σπουδάσουν».

 
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απονέμει το αργυρό μετάλλιο της πόλης στον George S. Bissell, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ευεργέτη του Κολλεγίου Ανατόλια.
 

Ο George S. Bissell κατά τον ευχαριστήριο λόγο του προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

 
Από αριστερά: Albert Η. “Chip” Elfner, III, Πρόεδρος ΔΣ του Κολλεγίου Ανατόλια, Άννα Αγγελίδου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης, Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Karen Donovan, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, George S. Bissell, Kenyon Bissell Grogan, μέλος του ΔΣ του Κολλεγίου Ανατόλια, Σέργιος Χατζημιχάλογλου, μέλος του ΔΣ του Κολλεγίου Ανατόλια, Καλυψώ Γούλα, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 
 
 
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr