Το CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια

με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

 


Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του CTY Greece at Anatolia College κάνοντας κλικ εδώ.


 

To Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το CTY

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ιδρύθηκε μόλις 10 χρόνια  νωρίτερα  από το Ανατόλια, το 1876,  και  από  την  πρώτη ομιλία του τότε προέδρου,  Daniel Coit Gilman φαίνονταν ξεκάθαρα πως ο στόχος του ιδρύματος ήταν «η ενθάρρυνση της έρευνας και η πρόοδος των επιστημόνων, οι οποίοι με την υπεροχή τους θα μπορούν να δώσουν ώθηση στο χώρο της επιστήμης τους αλλά και στην ίδια την κοινωνία» Η αποστολή του Πανεπιστημίου που συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στα κορυφαία των ΗΠΑ, συνοψίζεται  σε μια απλή αλλά ουσιώδη επαναδιατύπωση των λόγων του Gilman: “Γνώση για τον κόσμο” και υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από το CTY (Center for Τalented Youth – Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) που ιδρύθηκε το 1979 με απώτερο σκoπό να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξη με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

 

To CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια

Το CTY Greece at Anatolia College είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας τριών οργανισμών με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.  Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Κολλέγιο Ανατόλια και το πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ συνεργάζονται από κοινού για τη δημιουργία ενός κέντρου, μοναδικού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του CTY Greece at Anatolia College είναι να ανακαλύπτει και να εκπαιδεύει παιδιά της Β' Δημοτικού έως και της Α' Λυκείου που διαθέτουν ιδιαίτερα ταλέντα ή χαρίσματα, που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους ή με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους στη μάθηση πέρα από τα στενά όρια του σχολικού προγράμματος. Σε αυτούς, το CTY Greece θα προσφέρει καλοκαιρινά μαθήματα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2014.

Μάλιστα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδοτεί τη φοίτηση μεγάλου αριθμού μαθητών με υποτροφία στα καλοκαιρινά προγράμματα για τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας του κέντρου.

Στο μέλλον θα προστεθούν και ολιγοήμερα προγράμματα  κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και μαθήματα μέσω του διαδικτύου (online courses).

 
 Πατήστε εδώ για οδηγίες σχετικά με το SCAT αλλά και για να κατεβάσετε δείγματα του τεστ.
 
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος σπουδών, πατήστε εδώ.
 

Περισσότερες πληροφορίες:

Κολλέγιο Ανατόλια
Τ.Θ. 21021, 555 10 Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Email: cty@anatolia.edu.gr
Τηλ.: 2310 398.253, 2310 398.200 (κεντρικό)

Anatolia College: http://www.anatolia.edu.gr
Johns Hopkins: http://www.jhu.edu
CTY: http://cty.jhu.edu
CTY Greece: http://www.anatolia.edu.gr/cty
Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: http://www.SNF.org

Πατήστε εδώ, κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής και στείλτε την στο cty@anatolia.edu.gr. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που την συμπληρώσετε χειρογράφως, μπορείτε να τη στείλετε με fax στο 2310 332 625.

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο.

 
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2011 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr