Το Κολλέγιο Ανατόλια χορηγεί υποτροφίες

Από το καταστατικό του το Ανατόλια έχει ως στόχο να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα. Για το σκοπό αυτό προσφέρει υποτροφίες που προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Στην ως τώρα διαδρομή του προγράμματος υποτροφιών έχουν δοθεί περισσότερες από 1000 υποτροφίες, με κριτήρια που συνδυάζουν οικονομική ανάγκη και επίδοση. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων που γίνονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 
 

Υποτροφίες για νέους μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄Λυκείου

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες που  θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου να διεκδικήσουν υποτροφίες που καλύπτουν ως το 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων. Κριτήριο επιλογής των υπότροφων μαθητών είναι ο συνδυασμός επίδοσης στις εξετάσεις επιλογής και οικογενειακού εισοδήματος.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές που έχουν άριστα ως τελικό βαθμό στην Γ Γυμνασίου (Γ.Μ.Ο. >18,5). Το ποσοστό της υποτροφίας κλιμακώνεται από 20% ως και 50% ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα που πάντως δεν μπορεί να  υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν την αίτηση υποτροφιών και να προσκομίσουν στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών (enroll@anatolia.edu.gr, τηλ. 2310398203) το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους, το Ε9 και των δύο γονέων, τον έλεγχο της Β΄ Γυμνασίου και τους βαθμούς του Α΄ τετραμήνου της Γ’ Γυμνασίου. 

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Κορίνα Θεοδωρίδου στο Γραφείο Υποτροφιών και Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στο τηλέφωνο 2310 398 203 και στο email: enroll@anatolia.edu.gr

Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr