Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και γνώσης, ως μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός του, το Κολλέγιο Ανατόλια διαθέτει στους μαθητές, τις μαθήτριες, το διδακτικό και όλο το άλλο προσωπικό του μια Βιβλιοθήκη. Η πρώτη Βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε το 1924. Η σύγχρονη Βιβλιοθήκη διατηρεί μέχρι σήμερα μια ιδιαίτερης αξίας συλλογή μονογραφιών, που προέρχονται από τη Μικρά Ασία, πριν από τη μετεγκατάσταση του Σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Η σύγχρονη Βιβλιοθήκη, που φέρει το όνομα των δωρητών της, Σωκράτη Ελευθεριάδη και Όλγας Μαυροφίδου-Ελευθεριάδη, άνοιξε τις πόρτες της το 1989, αντικαθιστώντας τη Βιβλιοθήκη που στεγαζόταν στο Κτίριο Επιστημών Κυρίδης.

Η Βιβλιοθήκη απευθύνεται κυρίως στους μαθητές και τις μαθήτριες, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού, το προσωπικό και τους αποφοίτους του Ανατόλια και στοχεύει στην παροχή υλικού, εξοπλισμού και εκπαίδευσης προς τους διδασκομένους, τους διδάσκοντες και το προσωπικό, ώστε να τους βοηθήσει να ικανοποιήσουν όσες ανάγκες τους σχετίζονται με την ανάγνωση και τη μελέτη, είτε αυτές είναι ακαδημαϊκές, είτε αφορούν την προσωπική τους πληροφόρηση είτε είναι για τη διασκέδαση και την καλλιέργειά τους.

Η Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Ανατόλια μοιράζεται με τη βιβλιοθήκη Bissell του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών. Η πρόσβαση και στις δύο συλλογές είναι εφικτή μέσω της στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του Παγκόσμιου Πληροφοριακού Ιστού.

Κάνε click εδώ για το Anatolia Online Catalog

Κατεβάστε κάνοντας κλικ εδώ τη λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία για τα Χριστούγεννα του 2016

 

 

 

 

 

 

Ωράριο Λειτουργίας Βιβλιοθήκης

 

Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη: 8:00 - 19:30

Τετάρτη & Παρασκευή: 8:00 - 15:20

Σαββατοκύριακα κλειστά

 

Προσωπικό Βιβλιοθήκης Ελευθεριάδη

Βούλα Ταντανόζη-Simmonds: Επικεφαλής Βιβλιοθηκονόμος
vptanta@anatolia.edu.gr

Γεωργία Κωνσταντινίδου: Βοηθός Βιβλιοθηκονόμος
gkonst@anatolia.edu.gr

Ankine Kouyioumtzian: Βοηθός Βιβλιοθήκης
ankine@anatolia.edu.gr

Για πληροφορίες καλέστε: 2310 398352

Ιστορία Βιβλιοθήκης Ελευθεριάδη

Παρακαλώ πατήστε εδώ

 

Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr