Το Κολλέγιο Ανατόλια χορηγεί υποτροφίες

Από το καταστατικό του το Ανατόλια έχει ως στόχο να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα. Για το σκοπό αυτό προσφέρει υποτροφίες που προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Στην ως τώρα διαδρομή του προγράμματος υποτροφιών έχουν δοθεί περισσότερες από 1000 υποτροφίες, με κριτήρια που συνδυάζουν οικονομική ανάγκη και επίδοση. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων που γίνονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 
 

Υποτροφίες για νέους μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄Λυκείου

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες που  θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου να διεκδικήσουν υποτροφίες που καλύπτουν ως το 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων. Κριτήριο επιλογής των υπότροφων μαθητών είναι ο συνδυασμός επίδοσης στις εξετάσεις επιλογής και οικογενειακού εισοδήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές που έχουν άριστα ως τελικό βαθμό στην Γ Γυμνασίου (Γ.Μ.Ο. >18,5). Το ποσοστό της υποτροφίας κλιμακώνεται από 20% ως και 50% ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα που πάντως δεν μπορεί να  υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν την αίτηση υποτροφιών και να προσκομίσουν στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών (enroll@anatolia.edu.gr, τηλ. 2310398203) το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους, το Ε9 και των δύο γονέων, τον έλεγχο της Β΄ Γυμνασίου και τους βαθμούς του Α΄ τετραμήνου της Γ’ Γυμνασίου. 

 

Υποτροφία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για Μαθητές/τριες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (Γυμνάσιο-Λύκειο) προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητή/τρια της 6ης Δημοτικού, που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μία εξαετή υποτροφία διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια – για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2018- 2019 και μέχρι την αποφοίτηση το 2025.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε τελειόφοιτο μαθητή/τρια της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Για τη χορήγηση των υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των €20.000.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση εγγραφής.

Αίτησεις γίνονται δεκτές μέχρι 31 Μαϊου.

 

Υποτροφία διδάκτρων και τροφείων για μαθητές του νομού Λακωνίας

 

Διαγωνισμός Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια

Για την Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019

 

Για μαθητές του νομού Λακωνίας

Εξετάσεις: Σάββατο 26 Μαΐου 2018, Σπάρτη


To Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει μία υποτροφία διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια– για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2018- 2019. Οι υποτροφία προσφέρεται από την οικογένεια Κώστα Σκριβάνου. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε τελειόφοιτο μαθητή/τρια του Δημοτικού του νομού Λακωνίας κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου  και στα Αγγλικά. Οι εξετάσεις θα γίνουν από κλιμάκιο καθηγητών του Κολλεγίου Ανατόλια το Σάββατο 26 Μαΐου στη Σπάρτη, στις 10:00 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατανιστά 21,  τηλ. 27310 28044).

Για την απονομή της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια. Το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η υποτροφία ανανεώνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την πολιτική του σχολείου.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση εγγραφής.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Κορίνα Θεοδωρίδου στο Γραφείο Υποτροφιών και Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στο τηλέφωνο 2310 398 203 και στο email: enroll@anatolia.edu.gr

Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, P.O. Box 21021, 55510, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr