Έντυπες Συλλογές

Η έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης Ελευθεριάδη του Κολλεγίου Ανατόλια αριθμεί σήμερα γύρω στους 25.000 τόμους και πάνω από 100 συνδρομές σε περιοδικά και εφημερίδες. Η συλλογή είναι κατά 50% αγγλική και 50% ελληνική. Διαιρείται σε βιβλία Αναφοράς – υλικό που προορίζεται για χρήση μέσα στο χώρο της Βιβλιοθήκης – και τη Συλλογή σε Κυκλοφορία, υλικό που μπορεί κανείς να δανειστεί για μία ή  δύο εβδομάδες.

Υπάρχουν επίσης δύο ιδιαίτερες συλλογές στη Βιβλιοθήκη: η Συλλογή «Η Ιστορία της Μερζιφούντα», με σπάνια βιβλία που προέρχονται από τη Μικρά Ασία και μεταφέρθηκαν εδώ κατά τη μετεγκατάσταση του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη, και η λογοτεχνική συλλογή «Τσάμης», που δεν έχει ακόμη καταλογογραφηθεί.

Η Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδη φροντίζει επίσης και υποστηρίζει το Δημοτικό Σχολείο του Ανατόλια και η συλλογή της έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατάλογος της Βιβλιοθήκης

Κάντε κλικ εδώ για να αναζητήσετε  τον ιστιακό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, που είναι κοινός για τη Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδη και την Βιβλιοθήκη Bissell του ACT.

Electronic Collections

Encyclopedia Britannica

Η πιο έγκυρη πηγή πληροφοριών στον κόσμο, με πάνω από 73.000 άρθρα. Κάντε κλικ επάνω στο λογότυπο για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα.


 

NEW: Britannica ImageQuest: Millions of rights-cleared images from one trusted site. Access through Britannica School or Academic.

 

EbscoHost Information & Research Database

 

JSTOR

Μία "ψηφιακή βιβλιοθήκη", η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 2000 επιστημονικά περιοδικά και χιλιάδες μονογραφίες, κυρίως από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

 

 

Issues Online

Μία ψηφιακή πηγή που παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες άρθρα υψηλής ποιότητας, για τα κοινωνικά θέματα του σήμερα. Αυτή η πηγή είναι επίσης διαθέσιμη σε έντυπη μορφή (φυλλάδια) από τη Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης. Για στοιχεία πρόσβασης (Username και Password) απευθυνθείτε στη βιβλιοθήκη.

 

The Physics Teacher

Η μηνιαία έκδοση από την Αμερικανική Ένωση Καθηγητών Φυσικής.The Journal of Chemical Education

Η μηνιαία έκδοση από την Αμερικανική Κοινότητα Χημικών.


 

Επίσης:

 

Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr