Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,

Το Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 125 ετών. Ο όρος «μη κερδοσκοπικός» έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συνεπάγεται ότι όποιο πλεόνασμα τυχόν δημιουργηθεί υποχρεωτικά επανεπενδύεται στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι στόχοι και η φιλοσοφία του Ανατόλια αναλύονται σε ξεχωριστή σελίδα. Αυτό που αξίζει να τονιστεί εδώ είναι ότι επιδιώκει να διαπλάσει μαθητές που πέρα από γνώσεις θα έχουν άποψη, κριτική ικανότητα αλλά και κοινωνική ευαισθησία, έτσι ώστε να τους προετοιμάσει για μια δημιουργική ζωή, στην υπηρεσία της κοινωνίας στην οποία θα ζήσουν.

Για το σκοπό αυτό το σχολείο προσφέρει και στηρίζει ένα πλήθος ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων, παρουσιάσεων, ταξιδιών, διαγωνισμών, είτε ως μέρος των μαθημάτων είτε ως μέρος των εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων, στις οποίες όλοι οι μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος. Επιδιώκει έτσι να καλλιεργήσει τα ταλέντα και τις δεξιότητες, το ομαδικό πνεύμα, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Σήμερα το Ανατόλια εκπαιδεύει νέους από το νηπιαγωγείο ως και το επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών. Στο τμήμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια, και ένα αγγλόφωνο τμήμα ΙΒ-International Baccalaureate που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό) φοιτούν  κάθε χρόνο περίπου 1.300 μαθητές. Αλλά και στο Γυμνάσιο / Λύκειο προσφέρονται επιπλέον ώρες αγγλικών, εργαστηριακών μαθημάτων στις πειραματικές επιστήμες και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, όλα αυτά σε εγκαταστάσεις εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Ελπίζουμε πως θα βρείτε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ενδιαφέρουσα και ενημερωτική και πως θα σας δώσει την ευκαιρία να εκτιμήσετε το έργο που προσφέρει το Ανατόλια.

Θοδωρής Φιλάρετος
Αντιπρόεδρος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Για πληροφορίες σχετικά με αιτήσεις στο Ανατόλια πιέστε εδώ.

 

Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2015 Anatolia High School, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55510, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398200
Find us on: Facebook YouTube Twitter Flickr